Baklava

By , 2012 gegužės 13 14:47

Jau seniai audžiau mintį pabandyti išsikepti graikišką meduolį – baklavą, nes nuotraukose man jis atrodė toks viliojančiai skanus ir gražus. Tad pagaliau tai įvyko, o rezultatas gavosi puikus, išsipildė mano lūkesčiai, skonis nepakartojamas, puikiai dera migdolai ir medaus užpilas. Tiesa pyragas gali atrodyti, kad bus labai saldus, bet taip tikrai nėra :) Taigi pyragui reikės:

14 lakštų sluoksniuotos tešlos (naudojau 13),
380 g sumaltų migdolų,
140 g cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
240 g tirpinto sviesto
Medaus užpilui:
360 g medaus,
60 ml vandens,
60 g cukraus,
1,5 šaukštelio rožvandenio (nedėjau)

Migdolus, cukrų ir cinamoną sumaišyti dubenyje. Vieną tešlos lakštą įkloti į skardą ir aptepti tirpintu sviestu. Užkloti antrą lakštą ir vėl aptepti sviestu. Apibarstyti dalimi migdolų mišinio. Tuomet vėl kloti tešlos lakštą, aptepti sviestu, užkloti kitą, aptepti sviestu ir apibarstyti migdolų įdaru. Taip kartoti, kol sudėsite 12 sluoksnių ir bus sunaudoti visi migdolai. Likusius porą lakštų uždėti ant viršaus ir aptepti sviestu. Aštriu peiliu supjaustyti pyragą kvadratėliais (būtinai įpjauti per visus sluoksnius iki pat skardos). Kepti 1700 C temperatūroje 40-50 min., kol gražiai pagels. Užpilui: vandenį, medų, cukrų užvirinti puodelyje ant lėtos ugnies ir vis pamaišant virinti, kol cukrus ištirps. Nukaitus įmaišyti rožvandenį. Ištraukus pyragą iš orkaitės aplieti užpilu ir palikti ataušti. Galima papuošti sukapotais migdolais.

  

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos