Dramoje “Aš esu vergas“ („ I Am Slave“, 2010 m.) pasakojama apie afrikietės merginos kovą už laisvę. Vaikystėje ji buvo pagrobta iš savo kaimo ir parduota Europiečiams, kur prižiūri ir tvarko namus, rūpinasi vaikais. Tačiau ji yra vergė, negalinti išeiti iš namų, negaunanti jokio darbo užmokesčio, išnaudojama ir žeminama savo šeimininkų. Tačiau galiausiai ji nusprendžia pabandyti pabėgti ir susirasti savo šeimą. Įdomi, skausminga istorija, tetrunkanti kiek ilgiau nei valandą. Filmas atskleidžia žmonių vergijos problemą, kuri egzistuoja ir šiais laikais. Vertas dėmesio filmas 😉
Retai žiūriu siaubo filmus, bet paskaičiusi neblogus atsiliepimus nusprendžiau pamatyti švedų siaubo filmą „Įsileisk mane“ („Let the Right One In“, 2008 m.). Jame pasakojama, kaip viename name apsigyvenus mergaitei Eli, prasideda keistos mirtys. Eli susidraugauja su berniuku, vardu Oskaras, ir tarp jų užsimezga meilės istorija. Mergaitė padeda Oskarui, kuris yra skriaudžiamas savo klasės draugų. Netrukus Oskaras išsiaiškina, kad Eli nepaprasta mergaitė – ji vampyrė. Filmas manau išsiskiria pačia istorija. Tačiau siužeto veiksmas rutuliojasi itin lėtai, dėl ko filmą buvo nuobodu žiūrėti, nes dėmesys vis nuklysdavo kažkur kitur. Siaubo scenų filme nedaug, daugiau kraujo, lavonų. Apskritai jis man nepatiko tiek, kad galėčiau rekomenduoti jį pažiūrėti. O gal tiesiog šis žanras nėra man tiek įdomus.
Rudenėlis, džiuginęs savo spalvomis, jau baigiasi. Kai kurie medžiai jau visai pliki ir liūdni, kiti dar tik atsisveikina su savo „rūbeliu“. Eini takais, pievomis, o po kojomis taip gražiai čeža lapai. Šiandien ryte, kol vedžiojau šunį, užfiksavau keletą rudens akimirkų.


1 stiklinė rudojo cukraus,
250 g džiovintų slyvų be kauliukų,
250 ml pieno,
190 g šalto peiliu kapoto sviesto arba margarino,
0,5 šaukštelio sodos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 dideli kiaušiniai,
2 stiklinės miltų.
Rudąjį cukrų, slyvas, pieną, sviestą nuolat maišant pakaitinti puodelyje ant lėtos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinus nukaisti ir palikti ataušti. Tuo metu išsiplakti kiaušinius. Juo dėti į ataušusį viralą, sudėti nugesintą sodą, kepimo miltelius, miltus ir viską išmaišyti, kol tešla taps vientisa ir tąsi. Kepti apie 50 min. 1800C temperatūroje. Gavosi skaniai kvepiantis pyragas su karamelizuotų slyvų skoniu.
Porą mano gamintų senesnių atvirukų su gyvūnų motyvais.
