Mielinė riestė su razinomis

comments Komentarai išjungti - Mielinė riestė su razinomis
By , 2011 lapkričio 29 21:43

Minkštutis ir purus mielinis pyragas su rome mirkytomis razinomis, kurios suteikia savitą skonį. Itin tinkamas vakarienei prie puodelio arbatos ar stiklinės pieno :)

30 g mielių,
125 ml šilto pieno,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto muskato,
175 g tirpinto margarino,
3 kiaušiniai ir 2 tryniai,
175 g razinų,
3 šaukštai grietinės,
2-3 šaukštai romo,
1 šaukštas citrinų žievelės,
apie 0,5 kg miltų.

Mieles sumaišyti su 1 šaukšteliu cukraus ir palikti pakilti. Razinas užpilti romu ir palikti pamirkti. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi, maltu muskatu. Supilti pieną ir pravėsusį tirpintą sviestą. Įmaišyti grietinę, citrinų žieveles, razinas, mirkytas rome. Įmaišyti miltus, užminkyti tamprią tešlą ir uždengus plėvele palikti šiltai pakilti apie 1 val. Po to tešlą dar kartą trumpai paminkyti, suformuoti riestę, dėti į paruoštą kepimo skardą ir uždengus plėvele pakildinti apie 30 min. Kepti orkaitėje 1900 C apie 45 min. Iškepusį galima apibarstyti miltiniu cukrumi.

Apie svajones

By , 2011 lapkričio 28 22:00

„Labai išmintinga išlaikyti polinkį svajoti. Svajonės suteikia pasauliui įdomumą ir prasmę. Nuoseklios ir protingos svajonės tampa dar gražesnės, kai kuria realų pasaulį pagal savo paveikslą ir panašumą.“ (Anatolis Fransas)

Atvirukas „Laimingo gimtadienio“

comments Komentarai išjungti - Atvirukas „Laimingo gimtadienio“
By , 2011 lapkričio 24 18:39

Dar vienas gimtadienio atvirukas, kurį įteikiau draugei :)

Kaip paukštis

comments Komentarai išjungti - Kaip paukštis
By , 2011 lapkričio 24 7:49

Eilėraštis, skirtas draugei gimtadienio proga :)

Pajusk laisvę begalinę

Kaip paukštis – dangaus žydrynę,

Ir žvilgsniu pasaulį apglėbk,

Gyvenimo vaizdą sudėk.

Kaip paukštis sparnais apkabink

Ir meilę, gerumą dalink.

Bandyki pakilti aukštai,

Kur skrieja svajų aitvarai.

Citrinų pyragas

By , 2011 lapkričio 18 19:32

Išvaizdus ir gražus pyragas. Itin subtilaus skonio, nes juntamas saldumas, rūgštumas ir kartumas viename kąsnyje.

Pyragui reikės:
375 ml vandens,
2 stiklinės cukraus,
3 didelės plonais griežinėliais supjaustytos citrinos,
1 stiklinė kvietinių miltų,
175 ml kukurūzų miltų,
125 ml smulkiai sumaltų migdolų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
125 g tirpinto sviesto,
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
1 citrinos sultys,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės.

1 stiklinę cukraus sumaišyti su 175 ml vandens ir virinti ant lėtos ugnies nedideliame puodelyje, kol ims tirštėti. Sudėti citrinų griežinėlius ir juos pavirinti apie 8 minutes, kartą kitą apvertus, kad suminkštėtų odelė. Ištraukti griežinėlius ir išdėlioti ant paruoštos kepimo skardos dugno, prilipdant prie jos vidinių sienelių. Į nuovirą supilti likusį vandenį ir toliau virinti ant ugnies, kol gražiai pageltonuos. Juo apšlakstyti skardoje išdėliotus citrinų griežinėlius. Kiaušinius išplakti su 1 stikline cukraus. Į juos supilti pravėsusį tirpintą sviestą, citrinų sultis, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, grietinę, kepimo miltelius. Įmaišyti maltus migdolus, kukurūzų ir kvietinius miltus. Gaunas vidutinio tirštumo tešla. Ją pilti į kepimo skardą ant citrinos griežinėlių. Kepti 1800 C orkaitėje apie 50 min. Iškeptą pyragą išimti ir apversti citrinų griežinėliais į viršų. Skanaus! 😉 

   

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos