Lenkiškas varškės pyragas su persikais
Padui:
1-2 stiklinės miltų
0,5 stiklinė cukraus pudros,
3 kiaušinių tryniai,
1 a. š. kepimo miltelių,
200 g minkšto margarino.
Įdarui:
1 kg varškės (geriausia sumalti 2-3 kartus mėsmale),
6 kiaušiniai,
200 g ištirpinto margarino,
2 šaukštai vanilinio pudingo arba bulvių krakmolo arba „Sernix“,
keli lašai vanilinių kvapų,
1,5 stiklinės cukraus,
1 didelė skardinė konservuotų persikų.
Viršui:
0,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių baltymai.
Padui: margariną išsukau su 0,5 stiklinės cukraus pudros ir 3 kiaušinių tryniais. Sudėjau kepimo miltelius, miltus ir viską išmaišiau. Gavosi tirštoka tešla. Įdarui: išplakiau 6 kiaušinių trynius, margariną, varškę, krakmolą ir įlašinau vanilinių kvapų. Pyragui naudojau lenkišką pertrintą varškę („Twarog“, 1 kg kibirėlis, yra pirkti „Maxima“ parduotuvėse ) 4 proc. riebumo. Išplakiau 6 kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišiau į varškės masę. Į kepimo formą supyliau tešlą, po to varškės masę ir ant viršaus išdėliojau smulkintus konservuotų persikų gabaliukus. Kepiau orkaitėje apie 1 val. 1800 C temperatūroje. Iki kepimo pabaigos likus 15 min. ant pyrago viršaus užpyliau išplaktus 3 kiaušinių baltymus su cukrumi.
Pyragas gavosi labai skanus, „šlapias“, tirpstantis burnoje bei susilaukė nemažai pagyrų iš bendradarbių
jetau, kaip skaniai atrodo, mmm…. peržiūrėjau visus receptus, tai gal šitas man skaniausias …et….noriu valgyti, o aš darbe….
Alkanam žiūrėti į receptus blogai, nes tik dar labiau valgyti norisi… ir seilės tįsta