Lenkiškas varškės pyragas su persikais

By , 2011 kovo 10 17:44

Padui:

1-2 stiklinės miltų
0,5 stiklinė cukraus pudros,
3 kiaušinių tryniai,
1 a. š. kepimo miltelių,
200 g minkšto margarino.

Įdarui:

1 kg varškės (geriausia sumalti 2-3 kartus mėsmale),
6 kiaušiniai,
200 g ištirpinto margarino,
2 šaukštai vanilinio pudingo arba bulvių krakmolo arba „Sernix“,
keli lašai vanilinių kvapų,
1,5 stiklinės cukraus,
1 didelė skardinė konservuotų persikų.

Viršui:
0,5 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių baltymai.

Padui: margariną išsukau su 0,5 stiklinės cukraus pudros ir 3 kiaušinių tryniais. Sudėjau kepimo miltelius, miltus ir viską išmaišiau. Gavosi tirštoka tešla. Įdarui: išplakiau 6 kiaušinių trynius, margariną, varškę, krakmolą ir įlašinau vanilinių kvapų. Pyragui naudojau lenkišką pertrintą varškę („Twarog“, 1 kg kibirėlis, yra pirkti „Maxima“ parduotuvėse ) 4 proc. riebumo. Išplakiau 6 kiaušinių baltymus su cukrumi ir įmaišiau į varškės masę. Į kepimo formą supyliau tešlą, po to varškės masę ir ant viršaus išdėliojau smulkintus konservuotų persikų gabaliukus. Kepiau orkaitėje apie 1 val. 1800 C temperatūroje. Iki kepimo pabaigos likus 15 min. ant pyrago viršaus užpyliau išplaktus 3 kiaušinių baltymus su cukrumi.

Pyragas gavosi labai skanus, „šlapias“, tirpstantis burnoje bei susilaukė nemažai pagyrų iš bendradarbių :)

2 Responses to “Lenkiškas varškės pyragas su persikais”

  1. Profilio nuotrauka (Darius) Darius sako:

    jetau, kaip skaniai atrodo, mmm…. peržiūrėjau visus receptus, tai gal šitas man skaniausias …et….noriu valgyti, o aš darbe…. :)

  2. Profilio nuotrauka (aprile) aprile sako:

    Alkanam žiūrėti į receptus blogai, nes tik dar labiau valgyti norisi… ir seilės tįsta :)

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos