Sviestiniai sausainiai

By , 2012 vasario 5 17:25

150 g šalto sviesto,
125 g cukraus pudros,
1 kiaušinis,
0,5 citrinos žievelės,
250 g miltų,
1 a.š. cinamono,
0,5 a.š. gvazdikėlių,
0,5 a.š. kardamono,
0,5 a.š. malto muskato
Aptepimui:
2-3 šaukštai citrinos sulčių,
125 g cukraus pudros

Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais ir kartu su cukraus pudra sumaišyti maišytuvu-blenderiu. Į masę įmušti kiaušinį, sudėti citrinos žievelę, prieskonius ir dar kartą viską gerai suplakti blenderiu. Po to į gautą tešlą dėti miltus ir suminkyti į kietą tešlą, kurią suvyniojus į maistinę plėvelę palaikyti šaldytuve 1 valandą. Įkaitinti orkaitę iki 1800 C temepratūros. Ant pamiltuoto stalviršio iškočioti apie 3 mm storio lakštą, formele išspausti sausainius, dėti juos į skardą ir kepti apie 10 min., kol pagels. Iškeptus sausainius atvėsinti. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros pasiruošti glajų, kuriuo plonai aptepti sausainius. Gavosi skanūs, pikantiški sviestiniai sausainiukai su rūgštelės prieskoniu.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos