Mielinė riestė su razinomis

By , 2011 lapkričio 29 21:43

Minkštutis ir purus mielinis pyragas su rome mirkytomis razinomis, kurios suteikia savitą skonį. Itin tinkamas vakarienei prie puodelio arbatos ar stiklinės pieno :)

30 g mielių,
125 ml šilto pieno,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto muskato,
175 g tirpinto margarino,
3 kiaušiniai ir 2 tryniai,
175 g razinų,
3 šaukštai grietinės,
2-3 šaukštai romo,
1 šaukštas citrinų žievelės,
apie 0,5 kg miltų.

Mieles sumaišyti su 1 šaukšteliu cukraus ir palikti pakilti. Razinas užpilti romu ir palikti pamirkti. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi, maltu muskatu. Supilti pieną ir pravėsusį tirpintą sviestą. Įmaišyti grietinę, citrinų žieveles, razinas, mirkytas rome. Įmaišyti miltus, užminkyti tamprią tešlą ir uždengus plėvele palikti šiltai pakilti apie 1 val. Po to tešlą dar kartą trumpai paminkyti, suformuoti riestę, dėti į paruoštą kepimo skardą ir uždengus plėvele pakildinti apie 30 min. Kepti orkaitėje 1900 C apie 45 min. Iškepusį galima apibarstyti miltiniu cukrumi.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos