Mielinė riestė su razinomis
Minkštutis ir purus mielinis pyragas su rome mirkytomis razinomis, kurios suteikia savitą skonį. Itin tinkamas vakarienei prie puodelio arbatos ar stiklinės pieno
30 g mielių,
125 ml šilto pieno,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto muskato,
175 g tirpinto margarino,
3 kiaušiniai ir 2 tryniai,
175 g razinų,
3 šaukštai grietinės,
2-3 šaukštai romo,
1 šaukštas citrinų žievelės,
apie 0,5 kg miltų.
Mieles sumaišyti su 1 šaukšteliu cukraus ir palikti pakilti. Razinas užpilti romu ir palikti pamirkti. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi, maltu muskatu. Supilti pieną ir pravėsusį tirpintą sviestą. Įmaišyti grietinę, citrinų žieveles, razinas, mirkytas rome. Įmaišyti miltus, užminkyti tamprią tešlą ir uždengus plėvele palikti šiltai pakilti apie 1 val. Po to tešlą dar kartą trumpai paminkyti, suformuoti riestę, dėti į paruoštą kepimo skardą ir uždengus plėvele pakildinti apie 30 min. Kepti orkaitėje 1900 C apie 45 min. Iškepusį galima apibarstyti miltiniu cukrumi.