Itališki sausainiai
Besilankydama Italijoje ragavau labai skanių migdolinių sausainių, tiesiog tirpstančių burnoje. Grįžusi namo buvau sau pasižadėjusi pabandyti išsikepti ką nors panašaus. Mano kepti sausainiukai nesigavo panašūs į tuos, kuriuos valgiau, bet jie puikaus skonio, lengvi, traškūs, saldūs (gal kiek per daug saldūs), primenantys karamelę ir labai greitai pagaminami.
Itališki sausainiai „Amaretti“
250 g maltų migdolų
200 g cukraus (rekomenduoju dėti mažiau)
2 kiaušinių baltymai
0,5 šaukštelio vanilino
keli migdolų lašai.
Produktus sumaišyti dubenyje ir išplakti mikseriu. Kepimo skardoje su šaukšteliu formuoti sausainius ir kepti 1600 C temperatūroje apie 15-20 minučių.
Receptą radau: http://www.taste.com.au/recipes/14877/amaretti+italian+macaroons