Kriaušpyragis

By , 2012 kovo 29 6:09

900 g nuluptų, išdarinėtų ir 5 mm storio gabalėliais supjaustytų kriaušių
3 šaukštai citrinų sulčių
170 g kvietinių miltų
1 šaukštas cinamono
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
3 dideli kiaušiniai
400 g cukraus
120 g tirpinto sviesto + 3 šaukštai šalto, sukapoto peiliu
70 ml sauso marsalos vyno

Supjaustytas kriaušes supilti į dubenį ir apšlakstyti citrinų sultimis. Miltus, kepimo miltelius ir 2 šaukštelius cinamono suberti į dubenį ir sumaišyti. Kiaušinius išplakti su 200 g cukraus, kol cukrus ištirps, o masė sutirštės ir pabals. Po to iš lėto plakant, supilti tirpintą sviestą, vyną, sausus priedus. Kai tešla taps tąsi ir vientisa, pusę jos sukrėsti paruošton kepimo skardon, ant viršaus suberti kriaušes. Apdėlioti šalto sviesto gabaliukais, apiberti likusiu cukrumi ir cinamonais. Užpilti likusia tešla. Kepti 1800 C temperatūroje apie 40 minučių. Gavosi itin drėgnas, gaivus pyragas, kurio dar šiltas gabalėlis su ledais būtų itin puikus desertas.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos