Bandelės su aguonomis ir cinamonu

By , 2012 vasario 26 16:31

Kartais už lango smarkiai sningant ir spaudžianti šaltukui, taip užsinori šiltų bandelių, kad nelieka nieko kita tik susirasti receptuką ir kepti :)

Tešlai:
20 g mielių;
1 stiklinė pieno;
3 stiklinių miltų;
120 g sviesto;
0,5 stiklinės cukraus;
Įdarui:
50-80 g tirpinto sviesto;
4 šaukštai cukraus;
1-2 šaukštai cinamono;
2 šaukštai aguonų;
Aptepimui:
1 kiaušinio.

Mieles užpilti vienu šaukšteliu cukraus ir palikti šiltai, kad pakiltų. Tuo metu ištirpinti sviestą. Pašildyti pieną kartu su cukrumi, maišant kad jis ištirptų. Į pieną supilti pravėsusį tirpintą sviestą, supilti iškilusias mieles. Dėti miltus ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Tešlą palikti šiltai pakilti apie pusę valandos. Kol ji kyla, vienam dubenėlyje sumaišyti 2 šaukštus cukraus su cinamonu, o kitame – 2 šaukštus cukraus su aguonomis. Pakilusią tešlą padalinti pusiau. Iškočioti vieną tešlos gabalą, jį aptepti tirpintu sviestu ir pabarstyti cukraus ir aguonų mišiniu. Tešlą suvynioti į vieną ritinėlį ir supjaustyti nedideliais griežinėliais. Taip pat paruošti kitą tešlos gabalą, tik jį, aptepus sviestu, pabarstyti cinamono ir cukraus mišiniu. Gautas bandeles aptepti išplaktu kiaušiniu (į jį galima dėti šiek tiek cukraus) ir kepti 1800 C temperatūroje apie 20 min. Gaunasi skanios, kvapnios, minkštos bandelės.

Receptą radau internete šiuo adresu: http://zalia-varna.livejournal.com/15466.html

  

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos