Citrinų pyragas

By , 2011 lapkričio 18 19:32

Išvaizdus ir gražus pyragas. Itin subtilaus skonio, nes juntamas saldumas, rūgštumas ir kartumas viename kąsnyje.

Pyragui reikės:
375 ml vandens,
2 stiklinės cukraus,
3 didelės plonais griežinėliais supjaustytos citrinos,
1 stiklinė kvietinių miltų,
175 ml kukurūzų miltų,
125 ml smulkiai sumaltų migdolų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
125 g tirpinto sviesto,
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
1 citrinos sultys,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės.

1 stiklinę cukraus sumaišyti su 175 ml vandens ir virinti ant lėtos ugnies nedideliame puodelyje, kol ims tirštėti. Sudėti citrinų griežinėlius ir juos pavirinti apie 8 minutes, kartą kitą apvertus, kad suminkštėtų odelė. Ištraukti griežinėlius ir išdėlioti ant paruoštos kepimo skardos dugno, prilipdant prie jos vidinių sienelių. Į nuovirą supilti likusį vandenį ir toliau virinti ant ugnies, kol gražiai pageltonuos. Juo apšlakstyti skardoje išdėliotus citrinų griežinėlius. Kiaušinius išplakti su 1 stikline cukraus. Į juos supilti pravėsusį tirpintą sviestą, citrinų sultis, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, grietinę, kepimo miltelius. Įmaišyti maltus migdolus, kukurūzų ir kvietinius miltus. Gaunas vidutinio tirštumo tešla. Ją pilti į kepimo skardą ant citrinos griežinėlių. Kepti 1800 C orkaitėje apie 50 min. Iškeptą pyragą išimti ir apversti citrinų griežinėliais į viršų. Skanaus! 😉 

   

One Response to “Citrinų pyragas”

  1. Profilio nuotrauka (Darius) Darius sako:

    ir vėl skonybės 😀 ir vėl kai esu darbe 😀 seilė teeeeka 😀

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos