Obuolių skarelės
Obuoliai nuo rudens neatsiejami. Vieni mėgstamiausių mano pyragėlių – obuolių „skarelės“, kurių privalu išsikepti kiekvieną rudenį
Tešlai:
250 g miltų,
100 g ištirpinto margarino arba sviesto,
125 g grietinės,
1 kiaušinis,
Įdarui:
Obuolių, nuluptų ir supjaustytų nedidelėmis skiltelėmis,
cinamono ir cukraus,
Papuošimui:
miltinio cukraus
Iš produktų suminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve. Pasiruošti obuolius. Sumaišyti cukrų ir cinamoną. Iš tešlos iškočioti lakštą ir supjaustyti nedideliais rombais. Ant rombo per vidurį dėti obuolio skiltelę, apvoliotą cukraus ir cinamono mišinyje. Užlenkti du rombo kraštelius, kad gautųsi gražus pyragėlis. Tokias „skareles“ kepti 1800C orkaitėje, kol gražiai paruduos (20-30 min.). Iškeptus ir pravėsusius pyragėlius apibarstyti miltiniu cukrumi.