Obuolių skarelės

By , 2011 rugsėjo 29 11:58

Obuoliai nuo rudens neatsiejami. Vieni mėgstamiausių mano pyragėlių – obuolių „skarelės“, kurių privalu išsikepti kiekvieną rudenį :)

Tešlai:
250 g miltų,
100 g ištirpinto margarino arba sviesto,
125 g grietinės,
1 kiaušinis,
Įdarui:
Obuolių, nuluptų ir supjaustytų nedidelėmis skiltelėmis,
cinamono ir cukraus,
Papuošimui:
miltinio cukraus

Iš produktų suminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve. Pasiruošti obuolius. Sumaišyti cukrų ir cinamoną. Iš tešlos iškočioti lakštą ir supjaustyti nedideliais rombais. Ant rombo per vidurį dėti obuolio skiltelę, apvoliotą cukraus ir cinamono mišinyje. Užlenkti du rombo kraštelius, kad gautųsi gražus pyragėlis. Tokias „skareles“ kepti 1800C orkaitėje, kol gražiai paruduos (20-30 min.). Iškeptus ir pravėsusius pyragėlius apibarstyti miltiniu cukrumi.

   

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos