Minkštučiai rageliai

By , 2011 rugsėjo 7 17:28

Kartais pusryčiams labai norisi minkštų, puručių ragelių. Taigi išbandžiau receptą, pagal kurį rageliai gavos tokie, kokių ir norėjau. Jiems reikės:

apie 0,5 kg miltų,
250 ml pieno,
25 g mielių,
3 v. š. cukrus,
žiupsnis druskos,
2 kiaušiniai,
50 g margarino,
50 ml aliejaus,
50 ml grietinės.

Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir pakildinti. Pašildyti pieną. Ištirpinti margariną. Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi ir dalį kiaušinio plakinio pasilikti rageliams aptepti. Dalį miltų, druską suberti į dubenį, padaryti duobutę ir ten supilti plaktą kiaušinį, šiltą pieną. Viską išmaišyti. Tuomet supilti margariną, grietinę, aliejų, dėti likusią dalį miltų ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Tešlą pakildinti apie 15 min. ir iškočioti apskritimus, kuriuos padalinti į aštuonias dalis. Susukti ragelius nuo platesnio galo,
aptepti kiaušinio plakiniu, jei norite, galite pabarstyti sezamo sėklomis. Ragelius dėti į kepimo formą, šiek tiek pakildinti ir kepti apie 15 min. 2000 C temperatūroje.

P.S. ragelių receptą radau internete: http://www.sonatinos-receptai.lt/2010/05/grietininiai-rageliai.html

  

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos