Laimės projekto pirmosios išvados

By , 2011 kovo 2 20:48

Baigėsi vasario mėnuo, taigi peržvelgiau savo laimės projekto pasižadėjimų lentelę ir apgalvojau, kaip man sekėsi ją vykdyti. Pačią pirmąją savaitę beveik kasdien apmąstydavau savo pasižadėjimus, asmeninius įsakymus, stengiausi juos prisiminti ir jais vadovautis. Tai man teikė džiugesio, o ypač kai galėdavau uždėti pliusukus tam tikrą dieną. Mėnesio pabaigoje pastebėjau, kad apie pasižadėjimus nebegalvoju kasdien, tad reikia daugiau koncentracijos ir dėmesio sutelkimo tam.

Labiausiai vasarį pavyko laikytis asmeninio įsakymo – mėgaukis malonia akimirka. Tiesiog dažnai atrasdavau gražių akimirkų, kada galėjau sau pasakyti šiuos žodžius. Mažiausiai pagalvodavau apie įsakymą – būk savimi, tad sunku jį ir vertinti, bet kadangi neprisimenu jokio įvykio, kada pasielgiau ne taip, kaip elgiuosi visada, tai turbūt jo laikiaus ir negalvodama apie tai. Be to, dėl šio įsakymo pati nesu tikra, nes tarkim jei noriu pakeisti kai kurias savo savybes, tai pasakymas „būk savimi“ tokiu atveju gal ir nėra labai tinkamas.

Padariau išvadą, kad pasižadėjimų lentelė yra naudinga, nes gali prisiversti save atlikti tai, ką nuolat atidėlioji ar nerandi laiko. Aišku, būtų gerai į ją pažvelgti kas dieną, bet to man dar nepavyksta padaryti. Kai kuriems dalykams, t.y. pabandyti medituoti ar pabaigti perskaityti knygą, vis dėlto nepavyko skirti ar atrasti daugiau laiko ir jie liko neįvykdyti, tad knygos perskaitymą nukėliau kovo mėnesio pasižadėjimams, o meditacijos nusprendžiau kol kas atsisakyti, nes turbūt dar neatėjo tinkamas laikas tokiam dalykui. Sėkmingai sekėsi nerti suknelę: dažniausiai tai darydavau vakare žiūrėdama televizorių, o savaitgalį tam galėjau skirti daugiau laiko nei darbo dienomis, tiesa iš pradžių turbūt daugiau išardydavau nei nunerdavau, bet darbo rezultatas tikrai matosi. Kaip buvau pasižadėjusi kasdien perskaitydavau po 3 straipsnius įvairiomis temomis, kuriomis ne itin domiuosi: apie automobilių rinką, naftos kainas, pasaulio ekonomiką, akcijų rinką, mokslininkų pasiekimus ir kt. Buvo ir įdomių straipsnių, ir nesuprantamų, ir nuobodžių. Bet manau visai naudinga praplėsti akiratį. Ne visiems pasižadėjimams įgyvendinti turėjau ir progų, nes tiesiog nesusiklostė tam aplinkybės, kada galėčiau save išbandyti, pavyzdžiui nesijausti kalta, kai tokia nesu, ar pagalvoti prieš pykstant.

Apskritai, esu patenkinta tuo, kaip man sekėsi vykdyti savo pasižadėjimus, tad tęsiu tai ir kovo mėnesį, tiesiog kol kas tai įdomu ir naudinga, be to gal tai padės man atrasti ką naujo :)

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos