Slyvų pyragas imbierų pabarstais

By , 2011 rugpjūčio 24 10:20

500 g nuluptų, išdarinėtų ir sukapotų tamsraudonių arba mėlynųjų slyvų,
230 g cukraus,
1 šaukštas krakmolo,
~2,5 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis maltų imbierų,
1 šaukštelis cinamono,
130 g sviesto,
2 dideli kiaušiniai,
70 ml pieno,
Pabarstams:
1 šaukštelis maltų imbierų,
1 šaukštelis cinamono,
2 šaukštai cukraus.

Slyvas užpilti krakmolu ir 2 šaukštais (50 g) cukraus. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierus sumaišyti dubenyje. Sviestą ištirpinti, suberti į jį likusį cukrų (180 g) ir gerai išplakti mikseriu. Į išplaktą masę po vieną mušti kiaušinius ir toliau plakti. Pamažu supilti pieną, dėti miltų mišinį ir viską išmaišyti iki vientisos masės, kol gausis tiršta tešla. Į kepimo indą pilti pusę tešlos, ant jos dėti slyvas ir ant viršaus užpilti likusią tešlą. Pabarstams sumaišyti maltus imbierus, cinamoną ir cukrų. Mišinį užbarstyti ant pyrago viršaus ir dėti pyragą į orkaitę. Kepti 1800 C temperatūroje apie 50-60 min. Iškepus kiek atvėsinti ir patiekti dar šiltą. Gavosi sultingas, drėgnas, saldus pyragas su rūgštesnių slyvų skoniu.

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos