Itališki biscotti

By , 2011 rugpjūčio 13 18:57

Kartais taip nutinka, jog paragauji kažko ir jau žinai, kad norėsi pabandyti išsikepti pati. Taip nutiko su biscotti :) Tad paragavusi jų puoliau ieškoti receptų, o už kelių dienų jie jau kepė mano orkaitėje. Skanūs, traškūs kvapnūs sausainiukai prie arbatos, kavos ar šiaip pagraužti :)

170 g migdolų,
150 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
apie 500 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 kiaušiniai,
keli lašai migdolų kvapų.

Migdolai užpilami verdančiu vandeniu, palaikomi kelias minutes ir perliejami šaltu vandeniu. Nulupamos migdolų odelės ir riešutai pakepinami orkaitėje apie 10 min. Pakepintus migdolus peiliu sukapoti per pusę. Kiaušiniai lengvai išplakami su migdolų kvapais. Cukrus, druska, kepimo milteliai ir dalis miltų (apie 300 g.) sumaišomi dubenyje ir į juos palengva pilamas kiaušinio plakinys. Viskas sumaišoma ir sudedami riešutai. Tuomet dedama dar miltų ir užminkoma kieta tešla. Minkoma, kol nelimpa prie rankų. Iš gautos tešlos suformuojami du pailgi kepaliukai, kurie dedami į skardą ir kepami 40 min. 1500 C temperatūroje. Iškepus kepaliukai kelias minutes pravėsinami ir supjaustomi plonomis riekelėmis, kurie vėl dedami į skardą ir džiovinami. Džiovinamos abi sausainiukų pusės juos apverčiant (apie 10-15 min.).

P.S. rėmiausi šiuo receptuku: http://juratet.blogas.lt/migdoliniai-biscotti-1498.html

One Response to “Itališki biscotti”

  1. Jūratė sako:

    labai smagu, kad patiko! aš tai po šitų pasigavau lengvą maniją… išbandžiau su džovintomis spangolėmis, pistacijomis ir baltu šokoladu, su apelsino žievelėmis ir lazdyno riešutais, su kava ir riešutais ir dar daug daug laukia eilėje… labai nesunku išsikept ir labai smagu pagraužt.

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos