Marcipaninė pasaka

By , 2011 vasario 27 17:34

Virtuvėje lengvai sklando marcipano kvapas. Mmm… skanu. Pažiūriu pro orkaitės stiklą ir matau pūpsančius gražuolius keksiukus, kurie netruks iškepti. Norisi kuo greičiau jų paragauti ir pajusti skonį.

Marcipanas man visad atrodė kažkuo išskirtinis, ypatingo skonio ir nuostabaus aromato. Tad vakar internete susiradusi receptą, šiandien jau gaminau keksiukus su marcipanu. Ir nenusivyliau! Tai skaniausi mano kada nors kepti keksiukai, kuriuos tikrai gaminsiu dar kartą :)

 Marcipaniniams keksiukams reikės:

200 g marcipano,

džemo ar tirštos uogienės (aš dėjau braškių uogienę ir abrikosų džemą),

2/3 stiklinės cukraus,

2 a. š. vanilinio cukraus,

¼ a.š. druskos,

2 a.š. kepimo miltelių,

1 stiklinės pieno,

1 kiaušinio,

1 a.š. migdolų esencijos (aliejaus),

100 g margarino arba sviesto,

3 a.š kokoso drožlių,

2 stiklinių miltų,

migdolo drožlių.

Kiaušinį išplakiau su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir migdolų esencija. Po to įmaišiau ištirpintą ir pravėsintą margariną, kokoso drožles, supyliau pieną. Galiausiai sudėjau kepimo miltelius, miltus ir viską išplakiau. Gavosi gana tiršta tešla. Iš marcipano suformavau rutuliukus, į kurių vidų dėjau tirštos braškių uogienės arba abrikosų džemo. Dalį tešlos supyliau į keksiukų formeles. Po to įdėjau po marcipaninį rutuliuką ir vėl užpyliau tešla, kad jis būtų apsemtas. Ant keksiukų viršaus užbarsčiau migdolo drožlių ir kepiau juos 1800 C temperatūroje apie 20 min. Gavosi 19 ypač skanių keksiukų. Rekomenduoju išbandyti ir pagardinti gyvenimą marcipanu 😉

      

Receptą, pagal kurį gaminau keksiukus, galite rasti čia: http://pragarovirtuve.lt/marcipaniniai-avietiniai-keksiukai-or-mano-svajoniu-keksiukai/2455/

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos