Pyragas su rikota ir braškių džemu
Pyragas gimė netikėtai, kadangi reikėjo sunaudoti rikotos sūrį, nes galiojimo laikas jau kelios dienos buvo pasibaigęs. Tad pagalvojau, kokių varškinių pyragų esu kepus, kas tiktų, ir greitai viską paruošiau. Rezultatu buvau patenkinta, tad bus galima tokį pyragą kepti ir dar kartą
Padas:
100-120 g tirpinto sviesto,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 šaukštelio sodos,
1 kiaušinis,
apie 2 stiklinės miltų.
Viršus:
500 g rikotos sūrio,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai krakmolo,
braškių džemo (ar kitokios tirštos uogienės).
Padui išplakti kiaušinį su cukrumi, supilti atvėsusį tirpintą sviestą, įdėti nugesintą sodą ir dėti miltų, kol gausis tiršta tešla. Ją paskleisti kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje. Tuomet tešlą aptepti plonu džemo sluoksniu. Viršui mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi, po to įplakti rikotos sūrį, supilti citrinos sultis, sudėti grietinę, krakmolą ir viską gerai išplakti. Viršų paskleisti ant džemu apteptos tešlos ir kepti orkaitėje 1800 C apie 1 valandą. Gavosi skanus ir saldus pyragas.
Sveiki,
Man labai patiko jūsų receptas ir patalpinau jį į savo svetainę, nurodydamas šaltinį kaip jūsų blogą, tikiuosi nesupyksit už tai.
Tikrai nepykstu Gal kam patiks ir išbandys receptą