Marcipanų keksas
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnis druskos,
5 dideli kiaušiniai,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
200 g marcipanų masės (kambario temperatūros),
10 šaukštų cukraus,
225 g sviesto (kambario temperatūros),
2 didelių citrinų žievelė nutarkuota,
1 didelio apelsino žievelė nutarkuota,
1 šaukštas aguonų.
Aptepimui:
1 citrinos sultys,
1 apelsino sultys,
3-4 šaukštai cukraus.
Orkaitę įkaitinti iki 1750 C. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitam inde kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi. Marcipanų masę sutrupinti į nedidelius gabaliukus ir kartus su cukrumi gerai išmaišyti su mikseriu arba blenderiu. Maišyti, kol pasidarys nedideli trupinukai. Sviestą supjaustyti gabaliukais, dėti po vieną į marcipanų masę ir su mikseriu plakti, kol sviestas išnyks. Supilti kiaušinius, viską išplakti su mikseriu. Sudėti sutarkuotas žieveles. Suberti miltus ir aguonas, gerai išmaišyti. Pilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 50 minučių.
Kol pyragas šiek tiek atauš, pasidaryti aptepimą: sumaišyti sultis su cukrumi ir aptepti keksą. Itin skanus, drėgnas, tirpstantis burnoje pyragas, kuris nepaliks abejingų 😉
Pyrago receptą radau internete: http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=120%3Amarcipan-citrus-keksas&Itemid=1