Marcipanų keksas

By , 2011 birželio 21 16:20


4 šaukštai miltų,

pusė šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnis druskos,

5 dideli kiaušiniai,

1 šaukštelis vanilinio cukraus,

200 g marcipanų masės (kambario temperatūros),

10 šaukštų cukraus,

225 g sviesto (kambario temperatūros),

2 didelių citrinų žievelė nutarkuota,

1 didelio apelsino žievelė nutarkuota,

1 šaukštas aguonų.

Aptepimui:

1 citrinos sultys,

1 apelsino sultys,

3-4 šaukštai cukraus.

 

Orkaitę įkaitinti iki 1750 C. Nedideliame dubenėlyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir druska. Kitam inde kiaušinius išplakti su vaniliniu cukrumi. Marcipanų masę sutrupinti į nedidelius gabaliukus ir kartus su cukrumi gerai išmaišyti su mikseriu arba blenderiu. Maišyti, kol pasidarys nedideli trupinukai. Sviestą supjaustyti gabaliukais, dėti po vieną į marcipanų masę ir su mikseriu plakti, kol sviestas išnyks. Supilti kiaušinius, viską išplakti su mikseriu. Sudėti sutarkuotas žieveles. Suberti miltus ir aguonas, gerai išmaišyti. Pilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 50 minučių.

Kol pyragas šiek tiek atauš, pasidaryti aptepimą: sumaišyti sultis su cukrumi ir aptepti keksą. Itin skanus, drėgnas, tirpstantis burnoje pyragas, kuris nepaliks abejingų 😉

Pyrago receptą radau internete: http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=120%3Amarcipan-citrus-keksas&Itemid=1

Comments are closed

Panorama Theme by Themocracy

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos